Reviews

Mark was een periode mijn supervisor. Ik had vragen rondom mijn functioneren en zocht naar antwoorden. Mark gaf mij de antwoorden niet. Maar hielp mij om mijn vragen te ontvouwen. Wat zat erachter? Wat speelde mee? Hij hielp me dit proces stap voor stap te doorlopen. Dat was bij vlagen confronterend. Maar hij respecteerde mijn grenzen. Je bepaalt zelf hoever je kunt of wilt gaan in jouw zoektocht. Ik heb mezelf weer iets beter leren kennen en heb ook nieuwe instrumenten gekregen om bepaalde persoonlijke uitdagingen mee aan te gaan.

Judith

 

Ik wil je bedanken voor het supervisie traject. Ik kon me van tevoren niet voorstellen wat het me precies zou gaan brengen. Het is een zoektocht geweest waarbij je me op een belangstellende manier hebt begeleid naar meer inzicht. Kenmerkend voor de bijeenkomsten was dat je op een toegewijde, vriendelijke en respectvolle manier mij hebt laten nadenken over hoe ik mij in werksituaties gedraag en beter kan omgaan met situaties die ik liever vermeed. Ik heb daardoor een nieuwe draai kunnen vinden in diezelfde functie en door dit inzicht kan ik mijn werk meer ontspannen uitvoeren. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik mijn verhaal kwijt kon dankzij je open houding en oplettende manier van feedback geven. Ik heb me daardoor vrij gevoeld om te praten over mijn werk en ben door het schrijven van de reflecties en de open, kritische vragen die je me daarover stelde blij dat ik dit traject bij jou heb gevolgd. Ik zou iedereen willen aanraden om af en toe een supervisie traject bij jou te volgen om met een nieuwe blik naar de werksituatie te kijken wat er mogelijk is.

Maria

 

Besloten is om op zoek te gaan naar een intervisor die bekend is met het werkveld maar met een frisse blik naar het team en de organisatie kon kijken. We kwamen bij Mark terecht. Bij het kennismakingsgesprek was er al een klik. Iemand die verstand van zaken heeft, rustig blijft en goed probeert ‘in te tunen’. Stelt duidelijk vragen over de doelen en verwachtingen en maakt een plan wat hij netjes presenteert.

Heeft een professionele houding, niet veroordelend en iedereen mag er zijn. Dat is fijn om te zien en te merken. Ook binnen de Kei zag ik dat mijn team steeds enthousiaster werd over de intervisie. In het begin was het nog: “ik moet zo naar intervisie” maar werd als snel: “leuk we hebben zo intervisie”. Personeel kreeg als snel vertrouwen in Mark zijn open, je mag er zijn houding en zijn integere houding maakt dat iedereen zich veilig voelde en daardoor er ook meer ruimte was om te zeggen wat men wilde zeggen.

Mark gaf daar ruimte voor maar schroomde ook niet om uiteindelijk ook moeilijke zaken bespreekbaar te maken. Zaken kwamen op tafel te liggen en mensen gingen daar mee aan de slag. Als individu maar ook als team. 

Heeft het ook wat opgeleverd? Jazeker! Een team wat meer kritisch naar zichzelf durft te kijken. Met elkaar in gesprek is over hoe dingen gaan. Verantwoording nemen voor zaken die niet goed gaan en op een goede manier de verantwoording bij een ander neerleggen als dat nodig is.

Praten is ons vak maar nu hebben we allemaal weer scherp dat we soms meer gericht moeten praten en onze boodschap beter moeten overdragen.

Caspar Tiesselink-Teammanager Wier de Kei/Maatschappelijk Werk Wier/Planbureau Wier

Ik ervaar jou als een prettig mens, rustig, in evenwicht, scherp, integer, respectvol, tactvol, empathisch, nieuwsgierig en oplettend.

Maarten

De manier waarop ik Mark heb ervaren als persoon en in zijn manier van werken wordt gekenmerkt door de respectvolle houding waarop jij met mij en mijn mede intervisanten omging, iedereen in zijn waarde latend  maar toch doorvragend  waar dit nodig was. Hierdoor heb ik zelf de oplossingen kunnen vinden voor de vraagstukken waarmee ik de intervisie inging. Ook zorgde dit er voor dat ik mijn collega’s weer met een nieuwe en frisse kijk kon benaderen waardoor de samenwerking veranderde. De sfeer binnen het team is hierdoor sterk verbeterd en opener geworden en dit heeft alles te maken met de manier waarop jij de intervisie hebt geleid.

René

 

 

Reageren is niet mogelijk